Overzicht

In 2015 vroeg de toenmalige CFO van Microsoft mij of ik hen wilde helpen met het vraagstuk wat een growth mindset is en hoe je die kunt inzetten om als organisatie te veranderen.

Project

Transformatieprogramma Microsoft

Klant

Microsoft

Josje is an experienced project manager who combined her knowledge of project management and experience of campaign planning to create innovative solutions to a complex and challenging transformation project. Josje as been 100% focused on creating strong partnerships designed to deliver mutually beneficial results and has used this to create a business changing solution to our corporate compliance project.

Paul BenjaminCFO Microsoft Nederland

Josje ondersteunt en adviseert ons op meerdere manieren in ons innovatietraject. Haar kennis van traditioneel projectmanagement, scrum, Lean Six Sigma en communicatie zijn daarbij zeer waardevol. Resultaat en transparantie staan voorop in haar werk, je weet precies wat je aan haar hebt. Zo heeft ze een transformatie-dashboard ontwikkeld, een agile marketing werkmethode opgezet en geïmplementeerd en coached ze medewerkers in operational excellence. Ik beveel haar van harte aan als steun en toeverlaat in elk project.

Marcel TimmerInnovation Lead Microsoft Nederland
Wat heb ik gedaan

Ik ondersteunde het senior management bij het uitbouwen van het operationele Agile en Lean management binnen de organisatie. Door middel van een pilot project kregen kansrijke initiatieven in de organisatie een podium.

Dat betekende concreet dat ik

  • De interne campagne ontwikkelde voor het veranderprogramma, i.s.m. Communicatie en Innovatie.
  • Een nieuw perspectief bood op initiatieven in de organisatie; de pilot liet zien waarom dit voorbeelden zijn van een growth mindset
  • Een transformatiedashboard ontwikkelde, zowel digitaal als in de fysieke ruimte.
  • Zelf deelnam aan innovatieve projecten, bijvoorbeeld het leren coderen aan kinderen op basisscholen via CodeUur.