Overzicht

In 2015 vroeg de toenmalige CFO van Microsoft mij of ik hen wilde helpen met het vraagstuk wat een growth mindset is en hoe je die kunt inzetten om als organisatie te veranderen.

Project

Transformatieprogramma Microsoft

Klant

Microsoft

Josje is an experienced project manager who combined her knowledge of project management and experience of campaign planning to create innovative solutions to a complex and challenging transformation project. Josje as been 100% focused on creating strong partnerships designed to deliver mutually beneficial results and has used this to create a business changing solution to our corporate compliance project.

Paul BenjaminCFO Microsoft Nederland

Josje ondersteunt en adviseert ons op meerdere manieren in ons innovatietraject. Haar kennis van traditioneel projectmanagement, scrum, Lean Six Sigma en communicatie zijn daarbij zeer waardevol. Resultaat en transparantie staan voorop in haar werk, je weet precies wat je aan haar hebt. Zo heeft ze een transformatie-dashboard ontwikkeld, een agile marketing werkmethode opgezet en geïmplementeerd en coached ze medewerkers in operational excellence. Ik beveel haar van harte aan als steun en toeverlaat in elk project.

Marcel TimmerInnovation Lead Microsoft Nederland
Wat heb ik gedaan

Ik ondersteunde het senior management bij het uitbouwen van het operationele (agile) management binnen de organisatie. Dat deed ik door aan agile pilot projecten te werken en door in gesprek te gaan met kansrijke initiatieven in de organisatie.

Dat betekende concreet dat ik

  • samen met de manager interne communicatie en de innovatie lead de interne campagne ontwikkelde voor het veranderprogramma.
  • een nieuw perspectief bood op initiatieven in de organisatie; ik liet zien waarom zij voorbeelden zijn van een growth mindset
  • een transformatie dashboard ontwikkelde, zowel digitaal als in de fysieke ruimte.
  • mij inzette voor allerlei initiatieven binnen de organisatie die betrekking hebben op innovatie; zo kon ik mij bijvoorbeeld inzetten voor het leren coderen aan kinderen op basisscholen via CodeUur.