Overzicht

Tijdens de introductie van Windows 8 in 2012 werkte ik samen met Stephan Lam, Yvette Lansbergen en SUE Amsterdam aan een interne conversatie marketing campagne (werktitel: Sparklab). Het doel van de campagne was om conversaties over Windows 8 tussen Microsoft en gebruikers te faciliteren.

Project

Projectmanager bij Microsoft

Klant

Microsoft

Wat heb ik gedaan
  • De teams in de organisatie die direct betrokken waren bij de lancering van Windows 8 werden regelmatig bijgepraat en konden in de fysieke ruimte (het Sparklab) binnen lopen voor afstemming.
  • Trainen Microsoft collega’s om ambassadeur te zijn op social media
  • Opzetten werkwijze social team
  • Visualiseren work flows: via een eenvoudige kanban methode hielden we bij waar we aan werkten; ook dit was zichtbaar voor de organisatie in de fysieke ruimte.
  • Rapportage naar het management team van Microsoft.

“Josje heeft ons team ondersteund bij de opzet van een social engagement project (interne naam SparkLab). Josje trainde het social media team (Microsoft collega’s) , zodat ze actief konden deelnemen aan de conversaties. Ook hielp Josje de conversation manager met het managen van de conversaties. Ik was blij dat we haar bij dit unieke intensieve project ‘aan boord’ hadden en werk in de toekomst graag opnieuw met haar samen. Met Josje heb je écht een kei in je team, ik kan haar daarom ook van harte aanbevelen.”

Stephan LamSocial media strateeg